´`·.·´`·.· ><((((º> ·.·´`·.· ><((((º> ·.·´`·.· ><((((º> ·.·´`·.·´`

Landskap: Närke

 

 

<< Tillbaks

 

 

        

        

 

        

 

Tisaren (Tisarens Fiskevårdsområde, Hallsberg):

 

 

Tisaren ligger i ca: 1 mil söder om Hallsberg och tillhör därav Hallsbergs Kommun.

En  rätt så stor sjö på 13,5km2 ha och räknat från väst till öst är den ca: 10 km lång. Med en ganska jämn lerbotten och med en djupbrant längs hela södra sidan. Sjöns är ganska grund men i den södra delen ligger det en djupbrant som sträcker sig nästan över hela bredden. Medeldjupet är ca: 3 - 4 meter medans max djupet ligger på  ca: 20 meter.

 

Sjön är fiskerik med gott om gädda, abborre och även gös i sjöns södra del, sedan finns det fler arter också (se karta här under).

 

Båtramper finns vid Tisarstrands badet, Sandviksbadet och Åsbro där man kan sjösätta båten för en daglig fisketur. Fast sjön är rätt lynnig, kan blåsa upp snabbt med höga vågor som följd, vilket kan vara obehagligt när man vertikalfiskar i sjöns södra djupbrant.

 

Gäddfisket i Afjärden och strax utanför den kan vissa dagar vara mycket bra och då spelar det ingen roll vilken fiskemetod du satsar på den dagen för det går lika bra med jerk, spinn och trolling. Abborren tycker jag är lite svårare här inne men dom gånger man får någon är dom stora. Min favorit wobbler här är Zalt i färgen Vättern Special (06). En som alltid ger fisk (gädda) är Westins Jätte 23cm den fungerar i dom flesta vatten.

 

Gösfisket har jag precis börjat med men det är enligt rykten mycket bra i sjöns södra del där det finns en djupbrant. Jigg i naturliga färger och vitt med blått i är färger som är gångbara. Även större vertikalpirkar som NilsMaster eller Rappala är användbara.

 

 

 

 

<<Tillbaks

 

 

 

 

Länkar m.m:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.borin.eu • fiske@borin.eu

 

Tisaren